Terje Vestads fotoblogg

Femundløpet 2013

Helga 1.  -3. februar var det klart for Femundløpet 2013. Og Sjekkpunkt Drevsjø var klar som aldri før. Allerede torsdag kveld startet det med kurs i hvordan lage is-skulptur. Kursholder var Bjarne Granli, en erfaren ringrev med motorsag på is. Programmet var tettpakket med go’biter med underholdning av ulike slag inne i Fjellvang samfunnshus. Lavoparken var på plass og laget en fin stemning utover i sene kvelds- og nattetimer. Mat kunne folk kjøpe seg døgnet rundt. Og folk møtte opp i hopetall. Sjekkpunktet begynner etter hvert å finne sin stil – til glede for løpere, handlere og publikum.

Femundløpet Sjekkpunkt Drevsjøhadde kjøpt inn egen banner i forkant av årets arrangement. Vi var heldige å få låne tavla til Ferdinand Ice Festival. Tusen takk!

Femundløpet Sjekkpunkt Drevsjø hadde kjøpt inn egen banner i forkant av årets arrangement. Vi var heldige å få låne tavla til Ferdinand Ice Festival. Tusen takk!

Det har etter hvert blitt tradisjon at barnehagene i kommunen bidrar til å skape en fin ramme og stemning rundt arenaen med sin flotte isløkter. I år hadde de bygd en kjempefin pyramide. Vi hørte mange rosende ord både fra løpere, handlere og publikum. Tusen takk skal dere ha alle sammen!

Det har etter hvert blitt tradisjon at barnehagene i kommunen bidrar til å skape en fin ramme og stemning rundt arenaen med sin flotte isløkter. I år hadde de bygd en kjempefin pyramide. Vi hørte mange rosende ord både fra løpere, handlere og publikum. Tusen takk skal dere ha alle sammen!

Reidar Stenmark nærmer seg veikryssing ved Optimisten (F600). En fire-fem minusgrader bidro til at turen mot Søvollen ble en hyggelig opplevelse.

Reidar Stenmark nærmer seg veikryssing ved Optimisten (F600). Fire-fem minusgrader bidro til at turen mot Søvollen ble en hyggelig opplevelse.

Lavoparken var på plass ved Fjellvang. Den er med å skaper en veldig fin ramme og stemning på Sjekkpunktet.

Lavoparken var på plass ved Fjellvang. Den er med og skaper en veldig fin ramme og stemning på Sjekkpunktet.

201302_Femundløpet 2013_0071

Nattstemning fra hanldlerparkeringen. FIG'n hadde satt opp telt på tennisbana med muligheter for å tørke klær og overnatting for hendlere. FIG'n "vår" er an av de best utstyrte i landet og har stor anerkjennelse i sentrale deler av organisasjonen. Den er til uvurderlig hjelp under arrangenemtet. I bakgrunnen ser vi oppstillingsplassen der hundespann fra F400 begynner å komme inn.

Nattstemning fra hanldlerparkeringen. FIG’n hadde satt opp telt på tennisbana med muligheter for å tørke klær og overnatting for hendlere. FIG’n «vår» er an av de best utstyrte i landet og har stor anerkjennelse i sentrale deler av organisasjonen. Den er til uvurderlig hjelp under arrangenemtet. I bakgrunnen ser vi oppstillingsplassen der hundespann fra F400 begynner å komme inn.

Folk holder ut - her er det fanget opp nattstemningen grytidlig søndag morgen (bildet er tatt litt over kl 04:00). Det er herlig å oppleve Femundløpet om natten også. Det gjelder bare å komme seg ut av dyna...

Folk holder ut – her er det fanget opp nattstemningen grytidlig søndag morgen (bildet er tatt litt over kl 04:00). Det er herlig å oppleve Femundløpet om natten også. Det gjelder bare å komme seg ut av dyna…

Også år fikk vi lånt start-/mål-buen til Engerdal Sykkelklubb - og i år som i fjor gikk strømmen og bua falt sammen når løpere var på vei inn til passering på F600... Handkreft måtte til for å løfte den opp. Det er vel unødvendig å nevne at det en stund var hektisk aktivitet å målområdet. Mon tro om vi tør leie den neste år?...

Også år fikk vi lånt start-/mål-buen til Engerdal Sykkelklubb – og i år som i fjor gikk strømmen og bua falt sammen når løpere var på vei inn til passering på F600… Handkraft måtte til for å løfte den opp. Det er vel unødvendig å nevne at det en stund var hektisk aktivitet i målområdet. Mon tro om vi tør leie den neste år?…

Sledhundkjøring er ingen sport for pyser. Det er imponerende hvordan hunder og kjørere holder ut. Det er ikkke alltid at værforhold er som her ved Badestranda ved Drevsjøen.

Sledhundkjøring er ingen sport for pyser. Det er imponerende hvordan hunder og kjørere holder ut. Det er ikkke alltid at værforhold er som her ved Badestranda, Drevsjøen.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s